10 Aralık 2012 Pazartesi

İncir Dolması


 Malzemeler
  400 Gr. Kuru İncir
  1 Su Bardağı çekilmiş Ceviz
  1 Çay Kaşığı Tarçın
  4 Yemek Kaşığı Şeker
  1 Su Bardağı Su
  1 Su Bardağı Süt


Yapılışı
  İncirleri güzelce yıkayın ve saplarını kesmeden yarım saat kadar, ılık suda bekletin.
  İncirler yumuşayınca, alt tarafından içli köfte oyar gibi delik açın.
  Ceviz ve tarçını karıştırın. İncirlerin içine bir tatlı kaşığı kadar koyun ve elinizde yuvarlayarak deliği kapatın.
  Yayvan bir tencereye, sapları üste gelecek şekilde dizin.
  Ayrı bir kapta süt ve suyu ısıtın (kaynamasına gerek yok) şekeri ekleyerek eritin.
  Bu karışımı incirlerin üzerine gezdirin ve orta ateşte 15-20 dk. pişirin.
  İncirler sıcakken servis tabağına alın.
Afiyet olsun :))

1 yorum:

  1. hiç yemedim ama nefis görünüyor. zaten incirin tazesini de kurusunu da çok severim :)
    afiyet olsun :)birisi yapsa da yesem yahuu!

    YanıtlaSil