7 Şubat 2013 Perşembe

MISIR UNLU POĞAÇA



Evet arkadaşlar akşam olmak üzere. Henüz bu saatlerde açıkmışken, fırından yeni çıkmış bir poğaça tarifi vereyim.

Malzemeler: 

1 Su brd. zeytinyağ
1 Sb. yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay brd. ılık süt (yoksa ılık su)
2 yumurta (beyazlar içine sarılar dışına,)
1 sb. mısır unu
1 paket kuru maya (6 gr)
1 çay kaşığı tuz, alabildiği kadar un
İçi için peynir, maydanoz yada istediğiniz bir harç

Yapılışı: 

Öncelikle kuru mayayı ılık süt içerisine boşaltalım. Ben 1 çay kaşığıda şeker koyuyorum. 10 dk bekledikten sonra kabarma olacak, mayayla birlikte bütün malzemeleri karıştırıp, alabildiği kadar un koyarak yumuşak bir hamur yapalım. 15 dk gibi bir süre hamurun biraz kabarmasını bekleyelim. Yada poğaçaları yaptıktan sonra tepsidede  bekletebiliriz.(üzerine yumurta sürmeden) Cevizden biraz daha büyük bezeler yapalım. Hamuru biraz açıp, uzunlamasına iç malzemesini koyduktan sonra rulo yapalım. Kıvırarak saralım. Yada yarım ay şeklinde yapıp iç malzemesini koyup kapatalım. Şekli size kalmış. üzerine yumurta sürüp, istenirse susam yada çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca buzdolabı poşetini tepsi büyüklüğünde yırtıp, suyun altında ıslatıp, suyunu da sıkıp, poğaçaların üzerine örtüp, 5 dk  bekletelim. Bu şekilde yapınca poğaçalar yumuşacık oluyor. Eveet artık yiyebiliriz. Afiyetler olsun efendim :))

1 yorum:

  1. hımm nefis görünüyor.defterime kaydettim.teşekkürler ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil