9 Şubat 2014 Pazar

Kağıt Kalıpta Tarçınlı Kek

Hafta sonu böreğin arkasından bir de kek yapalım. Gelsin kaloriler :) Yok yok gelmesin...






Malzemelerimiz


3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ (ben zeytınyağ kullanıyorum)
Yarım su bardağı mandalina suyu (greyfurt, portakal da olabilir)
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağ (margarinde koyabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın, 2 su bardağı un

Yapılışı

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek, yumurta ve şekeri  kar gibi olana dek mikserle çırpalım. Karışıma tereyağ, süt , sıvıyağ ve toz krem şanti ekleyerek tekrar çırpıyoruz.  Mandalina suyumuzu ekliyoruz. Kabartma tozunu bir kapta unla karıştırıp onu da ekleyip 1 dk kadar çırpalım. En son tarçınımızı da ekleyip çırpma işimizi bitiriyoruz. Tepsiye dizilmiş kağıt kek kalıplarının içine yarısı kadar kek karışımından koyup,  önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyorum.  Arzuya göre üzerine ceviz, fındık, badem koyabilirsiniz. Kağıt kalıplarım büyüktü, yaklaşık 10 adet çıkıyor. Afiyet olsun :)

2013-11-08 21.54.46  2013-11-08 21.57.32

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder