6 Şubat 2014 Perşembe

Mısır Unlu Poğaça

Malzemeler: 

1 Su brd. zeytinyağ
1 Sb. yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay brd. ılık süt (yoksa ılık su)
2 yumurta (beyazlar içine sarılar dışına,)
1 sb. mısır unu
1 paket kuru maya (6 gr)
1 çay kaşığı tuz, alabildiği kadar un
İçi için peynir, maydanoz yada istediğiniz bir harç

Yapılışı: 

Öncelikle kuru mayayı ılık süt içerisine boşaltalım. Ben 1 çay kaşığıda şeker koyuyorum. 10 dk bekledikten sonra kabarma olacak, mayayla birlikte bütün malzemeleri karıştırıp, alabildiği kadar un koyarak yumuşak bir hamur yapalım. 15 dk gibi bir süre hamurun biraz kabarmasını bekleyelim. Yada poğaçaları yaptıktan sonra tepsidede  bekletebiliriz.(üzerine yumurta sürmeden) Cevizden biraz daha büyük bezeler yapalım. Hamuru biraz açıp, uzunlamasına iç malzemesini koyduktan sonra rulo yapalım. Kıvırarak saralım. Yada yarım ay şeklinde yapıp iç malzemesini koyup kapatalım. Şekli size kalmış. üzerine yumurta sürüp, istenirse susam yada çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca buzdolabı poşetini tepsi büyüklüğünde yırtıp, suyun altında ıslatıp, suyunu da sıkıp, poğaçaların üzerine örtüp, 5 dk  bekletelim. Bu şekilde yapınca poğaçalar yumuşacık oluyor. Eveet artık yiyebiliriz. Afiyet olsun :))

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder