9 Şubat 2014 Pazar

Tava Böreği

Börek için 3 adet yufka kullandım. Bir kapta 1 su bardağı süt, yarım su bardağı zeytinyağ ve 1 yumurtayı çırpalım bu harcı yufkaların arasına süreceğiz. Diğer yandan yıkanıp ince doğranmış ıspanak ve peynirimizi hazırlayalım. Tavamızı fırçayla yağlayıp, bir yufkayı seriyoruz. Üzerine hazırladığımız sıvı harçtan sürelim. Ben tereyağıda kullandım. Erimiş tereyağından katlar arasına 1 tatlı kaşığı kadar koydum. Daha lezzetli oluyor :) Diğer iki yufkayı dörde bölelim. Her kat için birini tavaya serip katlar arasına yine harcımızı sürüp, ortaya geldiğimizde hazırlamış olduğumuz ıspanaklı iç harcımızı koyalım. Diğer yufkalarıda aynı şekilde üzerine serelim. Son kata harç sürmüyoruz. Tavanın kenarlarından taşan yufkayıda bohça yapar gibi kapatıyoruz. Üzerine kapatacağımız tavamızıda yağlıyoruz. Kısık ateşte, ocakta bir tarafı kızarınca, ters çevirip diğer tarafını kızartıyoruz. Çıtır çıtır pratik böreğimiz hazır. Pazar kahvaltısında neden olmasın. Afiyet olsun...


2013-11-23 17.05.37  2013-11-23 17.21.45 2013-11-23 17.13.19 2013-11-23 17.53.09 2013-11-23 17.53.43 DSC03077 (2)

1 yorum:

  1. […] olduğum tava böreğinden sonra, bir de tavada kek yapalım ne dersiniz […]

    YanıtlaSil