18 Şubat 2015 Çarşamba

Soslu Tava Keki

20150217_193951

Yapmış olduğum tava böreğinden sonra, bir de tavada kek yapalım ne dersiniz ;

Malzemeler   :

3 yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1.5 su bardağı süt (Kek hamuruna ilave edilecek)

1 su bardagı süt (sosun içine ilave edilecek)

1.5 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

3 kaşık kakao

Yapılışı       :


Yumurtalar ve şeker çırpma kabına konulup iyice çırpılır. Sıvı yağ, 1.5 bardak süt ve kakao eklenerek çırpmaya devam edilir. Çırpmış olduğumuz karışımdan 1.5 bardağını ayırarak bir tavaya koyalım. Çırpma kabımızda kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpalım. Kek hamurumuz hazır. Keki pişirmek için uygun bir tavayı tereyağ veya margarinle yağlayarak altı yapışmaması için biraz un serpelim ve kek hamurunu tavaya dökelim. Ocağın orta gözünü en kısık düzeyde açıp, 4 kat alüminyum folyoyu ocağın üzerine yerleştirelim.( Kekin yanmasını önlemek için ) Tavayı folyonun uzerine koyup, kapağını kapatarak keki pişmeye bırakalım. Ben seramik tava kullandığım için (daha geç pişiriyor) 55 dakika sonra kürdan batırarak kekin piştiğine kanaat getirdim. Kekin orta kısmı geç pişiyor endişelenmeyin. Siz 40 dakika sonra kapağı açıp, kontrol edebilirsiniz. Pişme süresi değişebiliyor. Nasıl kabardığını göreceksiniz. Kekimiz piştikten sonra kapağını açıp, 5-10 dakika biraz soğumasını bekleyelim. Diğer yanda daha önce ayırdığımız sos karışımına, 1 su bardağı sütü ekleyerek bir taşım kaynatalım. Servis tabağına ters çevirip aldığımız kekin üzerine  kürdanla bir kaç yerinden delikler açalım (sosun içine çekmesi için) ve pişirdiğimiz sosu kekin üzerine gezdirelim. Arzunuza göre istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz. Kakaolu tariflerde ben hindistan cevizini daha çok yakıştırıyorum. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder