1 Nisan 2015 Çarşamba

Çayın Yanında Lezzetli Bir Kurabiye


kurabiye -


Çayın yanına ne yapsak diye düşündüğümüz zamanlar olur. İşte öyle zamanlarda,  rüzgar gülü kurabiye gerçekten muhteşem. Denedim, yaptım, yedim☺  Tarifi ise, kendisini takip ettigim Ayşenur Altan'dan.  Başka tarifler isterseniz buradaki lezzetlerde ilginizi çekebilir.


Malzemeler :

  • 150 gr. tereyağı (oda ısısında)

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 adet yumurta

  • yaklaşık 2 buçuk 3 su bardağı un

  • yarım paket vanilya

  • 1 çimdik tuz

  • 1 silme tatlı kaşığından biraz az karbonat

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • tepsi büyüklüğünde fırın kağıdı veya streç naylon


kurabiye

kurabiye tarifi

Yapılışı :     


  • Terayağını şekerle birlikte kabarana kadar mikserle çırpın.




  • Sıvıyağı ilave edip tekrar karışana kadar çırpın.




  • Yumurtayı ekleyip karıştırın.




  • Unu karbonat, tuz ve vanila ile birlikte tereyağlı karışıma eleyip tahta kaşıkla veya elinizle karıştırın.




  • Hamuru ikiye ayırıp birine kakaoyu eleyin ve birleşene kadar elinizle yoğurun.




  • Her iki hamuruda ele yapışmayacak, çok sert olmayan bir kıvamda olması için gerekirse biraz un ilave edip hafif yoğurun.




  • Hamurları buzdolabında 20 dakika dinlendirin.




  • Sade hamuru hafif unlu tezgahta önce elinizle dikdörtgen şekil verip sonra merdane ile 1cm den az kalınlıkta dikdörtgen olarak açın. Çok fazla büyütmeyin, şekil alması zorlaşabilir.




  • Gerekirse bir spatula yardımı ile dikkatlice açtığınız hamuru fırın kağıdına veya streç naylona aktarın.




  • Kakaolu hamuruda yine yeterince (çok değil) unlu tezgahta aynı şekil ve büyüklükte açıp diğer hamurun üzerine koyun.




  • Kısa kenardan başlayarak fırın kağıdı yardımıyla hamuru düzgün rulo yapın. İsterseniz ruloyu yuvarlayarak biraz daha uzun hale getirip daha fazla kurabiye elde edebilirsiniz.




  • Fırın kağıdının kenarlarını burup paketleyin ve buzlukta 1 saat daha rahat kesilmesi için bekletin.




  • Sertleşmiş, rahat kesilebilen hamuru alıp düz ve geniş bir bıçakla yarım cm den fazla kalınlıkta kesip hafif yağlanmış tepsiye dizin. Eğer yapışmaz yüzeyli seramitok fırın tepsisi kullanıyorsanız yağlamaya gerek yoktur.




  • Isıtılmış 165C dereceli fırında kabarıp altı hafif kızarana kadar pişirin.




  • Fırından alıp 1 dakika sonra spatula ile tercihen tel ızgaraya aktarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder