3 Haziran 2015 Çarşamba

Fırında Sebzeli Köfte ve Dilim Patatesler

FB_IMG_1433286615036

 

etyemegi

Sebzeli Fırın Köfte Malzemeleri

1 kilogram kıyma

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı ekmek kırıntısı

2 adet yumurta

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

1 adet havuç – rende

6-7 dal taze soğan

½ bağ maydanoz

1 diş sarımsak

2 çay kaşığı balzamik sirke

2 yemek kaşığı ketçap

Tuz

Karabiber

Üzeri için Malzemeler

2 yemek kaşığı ketçap

1 yemek kaşığı tereyağı

Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp, yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymayı yağladığınız dikdörtgen bir kabın içine alın. Üzerine iki yemek kaşığı ketçap ve 1 yemek kaşığı tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin.

Muffin Kalıbında Dilim Patatesler

Malzemeleri

6-8 yemek kaşığı tereyağı

10-15 adet bebek patates

2 diş sarımsak

7-8 dal taze kekik

Tuz

Karabiber

Patatesleri ince halkalar şeklinde doğrayın ve büyük bir kâseye alın. Tereyağını eritin içerisine ezilmiş sarımsak ve taze kekiği ekleyip, tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Patatesleri kabın içinde harmanlayın. Muffin kalıplarınızın içini dolduracak şekilde patatesleri üst üste dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra patateslerinizi dikkatli bir şekilde fırın tepsisine alın ve 220 derecede 10-15 dakika kızarana kadar pişirin.

 

Tarif :Ardanin Mutfağı

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder